2015. jan 05.

Előzmények, legényélet

írta: eztismegkostoljuk
Előzmények, legényélet


Noha Lili végleg Karácsonykor csatlakozott én már November közepe óta kint vagyok és növelem az angol GDP-t. Tehát mi történt Karácsonyig, hogyan éltem túl 6 hetet:

 

Lakás:

A szállás nem volt egyszerű, annyira pörög a piac, hogy minden kiadó lakást aznap elvisznek. Az indulás előtti este lebeszélt lakásnézések sem voltak már másnap aktuálisak. Itt helyben, az érkezés napján végigjártam a legtöbb ingatlanost - az egyik úgy tűnik megsajnált és elsőnek hívott, hogy megnézhessek egy központi helyen lévő, ár-érték arányban megfelelő lakást.

img_0135.jpg

Pár napig, ameddig átvehettem a lakást egy külvárosi hotelben töltöttem az estéimet. Aztán beköltöztem. A tulajdonos (jelen esetben ez egy cég) a beköltözés napján reggel, közölte, hogy "Really, sorry, de kárpit még nincs... hívjam fel a kárpitost és oldjam meg". Aztán így éltem a konyha padlóján kb másfél hétig:

img_0212.jpg

img_0215.jpg

Utána volt még egy kis csövezés - immár a szönnyegpadlón. Vártam Lilit (November végén kiugrott hétvégére), hogy az IKEA segítségével oldja meg a bútorokat...

 

Felfedezések:

Erre volt idő bőven. Voltam Londonban - ahol Péter nevű szegedi kolesztársam mutatta be a helyi vendéglátó-egységeket. Bálinték (Bálint is a Szegedre járt, én már itt ismertem meg)  körbevittek a környéken, illetve még rögby meccsre is elmentünk. Voltam Blechleyben sétálni, illetve ComicCon fesztiválon.. Környéken erdőkből, tavakból is van sok errefelé.

 

Kaja:

Dani kérdésére válaszolva: Igen, van mit enni Angliában. Sőt, a marhahús olcsóbb és finomabb, mint otthon!!! Hentesük és a boltban hentespult nincs, minden hús előre prociózott/csomagolt. A szép csirkehús ritka. Eggyel több érv, hogy marhát, vagy sertést együnk. A hagyma (és általában a zöldségek) gyengébb erejű/ízű --> Így bátran lehet többet használni. Igazából csak adaptálódni kell a megváltozott körülményekhez. Néhány példa az étrendemből (Lili és a reformkonyha érkezése előtt):

Bolognai - otthon sertéssel csináltam. Marhahússal jobb, de annyira más, hogy már nem is bolognai... Egy idő után nem is főztem tésztát, hanem belekevertem a húst egy jó adag bab-ba és így készült el a fenséges csilis-bab.

Gombás csirke, helyett gombás sertéshús. Nagyon finom volt.

A legtöbbször azért helyi kolbásszerű készítményeket, illetve hamburger húspogácsát süttöttem.

(Illetve az elfoglalt emberek szoktak 1 fontért "mikrós" indiai kaját venni - olcsó, gyors. Nem érdemes erőltetni.)

+ barna-szósz mindenre :)

 img_0366.jpg

 Egyelőre ennyi, majd még jelentkezem:)

Andris

Szólj hozzá

Milton Keynes